четвер, 17 листопада 2016 р.

Чи є слух у змії?

Змія не має вух на поверхні голови, тому вона не чують звуків, що надходять через повітря. Але змія дуже чутлива до вібрацій і в неї дуже добре розвинені інші органи чуття. 



У більшості змій дуже хороший зір, їх очі завжди відкриті через відсутність рухомих століття. Змії більше реагують на рухомі предмети, ніж на колір або форму. Вони добре розрізняють запахи, можуть відрізнити ворога від жертви за запахом. 
У змії є дивовижна здатність, пов'язана зі смаковими і нюховими функціями, якої немає у людини. За допомогою свого довгого й роздвоєного язика, змія видобуває частинки хімічних речовин з землі, повітря, предметів і живих організмів. Добуті речовини вона відкладає в отвори в куточках рота, що містять високочутливі нервові клітини. Таким чином, змія орієнтується в середовищі і просторі, знаходить собі їжу, йде від небезпеки. Її здібності можна порівняти зі здібностями добре натренованого собаки.
Є ще одна здатність змій, якої немає більше ні в однієї тварини, під час полювання вони здатні орієнтуватися по температурі тіла жертви, якщо вона вище або нижче навколишнього оточення. Це почуття дозволяє зміям полювати в темряві.















Немає коментарів:

Дописати коментар